Logo
CA | ES | EN
ICO

Notícies

Darrera setmana per fer el cens del 2020

Dijous, 23 de juliol de 2020

Com bé sabeu, a causa de la pandèmia causada pel coronavirus SARS-CoV-2, aquest any vam haver de cancel·lar els censos de primavera que havien de tenir lloc de l'1 al 31 de maig.

Vam reactivar els censos a partir del segon període de cens, és a dir, a partir del 15 de juny. És per això que la comparativa de participació respecte de l'any passat, ha patit una davallada. En aquest segon període portem censats 9106 nius a 55 municipis, davant dels 18460 en 108 municipis que portàvem l'any passat. Només hem fet un període i portem la meitat dels nius de l'any passat, per tant creiem que la dada és positiva, ja que portem proporcionalment el mateix nombre de participacions.

Dels nius que s'han censat aquest any fins ara, 4256 estaven ocupats, 2366 trencats i 853 estaven en construcció. A més s'han comptat 25 nius artificials, la majoria a Mollet del Vallès.

Per acabar aquest repàs de la participació, una dada molt positiva, portem enregistrades 203 Unitats de Mostreig davant de les 189 que hi havia l'any passat. Queda poc més d'una setmana perquè acabi el període de cens del projecte orenetes d'aquest any, així que us encoratgem a tots a fer els censos pendents en aquests dies.

Per últim recordar-vos que podeu entrar les dades fins al 15 d'octubre. La feina de camp dels censos s'ha de fer fins al 31 de juliol però si un cop fet el cens no teniu temps per enregistrar-ho de seguida, teniu un marge de dos mesos i mig per fer-ho amb tranquil·litat.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació i compromís amb el #projecteorenetes!

El Projecte Orenetes és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.