Logo
CA | ES | EN
ICO

Notícies

Cens d’orenetes en temps de pandèmia 2020

Dimecres, 09 de setembre de 2020

Fins al 8 de setembre de 2020 s’han enregistrat 14.510 nius d’oreneta cuablanca a Orenetes.cat, recordeu que això vol dir que es tracta de 14.510 nius protegits!  Es tracta d’una bona xifra, tenint en compte que aquest any no vam poder realitzar el cens en el primer període (de l’1 al 31 de maig) a causa de la pandèmia. Dels nius comptats fins ara, podem veure que 7.108 (el 49%) es van comptar com a ocupats per oreneta cuablanca, 3.945 (el 27%) com a trencats i 920 (el 6%) com a “en construcció”.

Des de principi d'any, s’han enregistrat dades de 79 municipis. És una xifra una mica inferior a la de l’any passat (108 municipis) però una xifra molt similar a la del 2018 (80 municipis). Aquesta, s’ha de prendre com una dada positiva, donat que aquest any no hem pogut comptar amb els censos de les escoles que formen un percentatge molt alt del total. Així i tot el nombre de municipis no ha baixat dràsticament, per tant podem assumir que s’han apuntat nous participants a fer els censos.

Encara no podem comparar les dades globals amb l’històric perquè no hem tancat el cens d’aquest any. Recordeu que podeu entrar les vostres dades al projecte orenetes.cat fins al 15 d’octubre. Recordeu també, que si ja heu entrat totes les dades, heu de tancar el cens fent clic al cadenat. Si teniu qualsevol dubte a l’hora d’entrar les dades, dirigiu-vos a marina.cuito@ornitologia.org.

A l’octubre farem el resum definitiu, però tenint en compte les circumstàncies d’aquest any, de moment fem una valoració molt positiva de la participació al projecte durant aquest any.

El Projecte Orenetes és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.