Logo
CA | ES | EN
ICO

Notícies

Rècord de nius enregistrats a orenetes.cat

Dilluns, 21 d'octubre de 2019

El 15 d'octubre vam tancar el termini per enregistrar dades per al cens 2019 i ara ja podem oferir-vos dades completes de participació d'orenetes.cat d'aquest any.

Segons les dades de què disposem, la introducció de nius al portal ha batut el rècord, arribant als 26639 nius. Això es pot explicar amb l'augment de participants que ha experimentat el web durant aquest any, passant dels 93 del 2018 als 139 del 2019. El nombre de municipis en els quals s'han registrat dades, també ha augmentat respecte de l'any passat, passant de 80 a 108.

Hem volgut recollir les dades de participació de què disposem dels darrers 10 anys perquè veieu quina ha estat l'evolució del projecte. Com veieu en el gràfic, l'any 2009, quan el projecte comptava amb dos anys de vida, hi havien molt bones dades de participació, però a partir d'allà la participació va caure, fins al 2012. Des d'aquell any, la participació ha anat evolucionant d'una forma irregular fins al 2017, any en què es va batre el primer rècord de nius enregistrat i on la participació va ser molt bona. Després de la davallada del 2018, aquest any hem superat les xifres de 2017 i per tant hem batut nou rècord de nius.

Aquest nou èxit només és possible gràcies a tots els que col·laboreu en el projecte: les escoles, els particulars, les entitats, els Agents Rurals, els ajuntaments, els veïns i veïnes que en feu difusió. Des de l'equip d'orenetes us enviem el nostre sincer agraïment, per difondre aquest projecte i ajudar-nos en la divulgació i conservació d'aquesta espècie.

 

Dades de participació a orenetes.cat 2009-2019

El Projecte Orenetes és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.