Logo
CA | ES | EN
ICO

Notícies

Neix el projecte Nius

Divendres, 08 de març de 2013

Nius (www.nius.cat) és una iniciativa de ciència ciutadana destinada al seguiment de la nidificació dels ocells. Amb aquest nou projecte esperem omplir importants buits de coneixement sobre la reproducció de les espècies d’ocells que nidifiquen a Catalunya i, en especial, d’aquelles que crien més a prop nostre –per exemple les que ho fan en edificacions o en parcs i jardins– o les que nien a llocs fàcilment accessibles –com ara caixes niu–.

Participar a Nius és d’allò més fàcil. Només cal registrar-se al web del projecte, localitzar un o més nius i facilitar informació sobre l’activitat que s’hi observa.

Si mentre fas el cens d'Orenetes trobes el niu d'alguna altra espècie (per exemple algun niu d'oreneta vulgar o roquerol), www.nius.cat serà el lloc ideal per entrar les observacions de cria que hi observis.

Els projectes Orenetes i Nius comparteixen el mateix sistema de registre. Així que si ets col·laborador del projecte Orenetes no cal que et registris a www.nius.cat, n'hi ha prou amb entrar-hi identifican-te amb el mateix email i clau que utilitzes per entrar a www.orentes.cat.

Esperem que t'animis també a participar en aquest altre projecte i a seguir estant atent al medi que t'envolta.

Entra a www.nius.cat i descobreix aquesta nova iniciativa! >>>

 

El Projecte Orenetes és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.